Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky Foto:
Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky
Foto: Tvarůžková kuchařka

Hospodská klasika, která je však bohužel stále vzácnější. Přitom příprava je jednoduchá, chuť znamenitá a potěšení velké. Zkuste jí hosty uctít na večírku nebo před večeří a uvidíte, jak rychle budou chtít přijít znovu.

Článek

Super recepty na pomazánky Foto:

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Suroviny
Olomoucké tvarůžky – kousky s kmínem 200 g
škvarky 250 g
větší cibule 1 ks
drcený kmín 1 lžička
hořčice 1 lžíce
čerstvý chléb k podávání
Postup
1

Tvarůžky a škvarky umelte najemno v mlýnku na maso. Začněte tvarůžky, protože škvarky s sebou stáhnou zbytky tvarůžků a mlýnek se bude lépe čistit.

2

Zelí pokrájejte nahrubo, cibuli nadrobno a promíchejte se škvarky, tvarůžky, kmínem a hořčicí na pomazánku. Namažte ji na chléb.

Tvarůžková kuchařka Foto:

Tvarůžková kuchařka

Autorka Daniela Turecká připravila kuchařku plnou sladkých i slaných pochoutek z tradičního českého sýra.

Najdete v ní recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy spárované s vínem.

Nechybí ani překvapivá kapitola sladká, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, i jak je nakládat...

Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií Davida Tureckého.

Vydává nakladatelství Došel karamel v říjnu 2017.

Videa

reklama

reklama