Škvarková pomazánka

Doba přípravy:
Škvarková pomazánka Foto:
Škvarková pomazánka
Foto: Svět na pánvi

Škvarková pomazánka je známá svojí skvělou chutí, které ale docílíte jen a jen pomalou přípravou této pochoutky. Odměnou za trpělivost vám bude výtečná chuťovka.

Suroviny
vepřový bok bez kůže 1 kg
jablko 1 ks
sůl
kyselé okurky 2 ks
cibule 1 ks
Postup
1

Vepřový bok očistěte a nakrájejte na malé, cca 2centimetrové kostičky. Dejte je do hrnce a nechte pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolte, opepřete. Přidejte jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo nechte škvařit tak dlouho, až se udělají krásné zlatavé škvarky ze zbytku masa.

2

Nechte lehce vychladnout a sceďte. Vyjměte koření a zbytky jablka. Škvarky nasekejte najemno, dle potřeby smíchejte s částí scezeného sádla.

3

Cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami nasekejte najemno a přidejte do škvarkové pomazánky.

Svět na pánviSvět na pánvi

aneb Cesta k šéfkuchařské čepici

Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař působil (Rakousko, Švýcarsko, Karibik, zaoceánská loď nebo soukromý ostrov), a navíc také nahlédnout do zákulisí kuchařské profese a zjistit, jak to chodí v kuchyních luxusních hotelů.

Každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků. Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i z u nás běžně dostupných surovin, nejsou složité na přípravu ani dokončení.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama