Skotské vejce v bylinkové strouhance

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Skotské vejce v bylinkové strouhance  Foto:
Skotské vejce v bylinkové strouhance
Foto: archiv Hellmann´s

Tradiční recept na skotské vejce se připravuje ze syrové směsi na klobásky. Pokud ale použijete dobře ochucené mleté maso, je to velmi jednoduché a výsledek je velmi lahodný. Pokud nechcete jíst smažená jídla, můžete připravená "vejce" upéct i v troubě.

Suroviny
vejce 2 ks
mleté vepřové maso 200 g
vejce, rozšlehané 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
řepkový olej na smažení
Bylinková strouhanka:
starý toustový chleba 3 plátky
čerstvý tymián 2–3 snítky
sůl a čerstvě namletý pepř
Dochucená majonéza:
majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 5 lžic
dijonská hořčice 1 lžička
menší kyselá okurka 1 ks
čerstvě namletý pepř
Postup
1

V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.

2

Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.

3

Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.

4

Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte napůl a podávejte s majonézou.

Skotské vejce v bylinkové strouhance  Foto: Skotské vejce v bylinkové strouhance , Foto: archiv Hellmann´s

Článek

25 nápadů, co připravit z mletého masa Foto:

25 nápadů, co připravit z mletého masa

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás hned 25 důkazů :)

Videa

reklama

reklama