Skotská „pštrosí“ vejce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Skotská „pštrosí“ vejce  Foto:
Skotská „pštrosí“ vejce
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Vznikla prý u skotského regimentu v koloniální Indii, ale vítězně vmašírovala do leckteré kuchyně. Pokud máte z velikonoční koledy natvrdo uvařená vejce, je ideální chvíle na vyzkoušení tohoto báječného receptu!

Suroviny
vejce uvařená natvrdo a oloupaná 6 ks
mleté maso (směs, případně jen drůbeží) 500 g
kukuřičný škrob 2 lžíce
žloutky ze 3 vajec + 2 celá vejce na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl a čerstvě namletý peř
Postup
1

Vejce oloupejte. Maso prohněťte se žloutky a škrobem, osolte ho a opepřete. Vejce pečlivě obalte v mletém mase a důkladně ho na vejce přitiskněte. Pak je obalte v rozšlehaném syrovém vejci a ve strouhance.

2

V kastrolu rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vejce opatrně osmažte ze všech stran dozlatova.

Skotská „pštrosí“ vejce  Foto: Skotská „pštrosí“ vejce, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama