Skořicoví šneci

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Skořicoví šneci  Foto:
Skořicoví šneci
Foto: Denis Henry foodblog

Jedná se o nejoblíbenější pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou, ale můžete ji vynechat a nakonec ho jen výrazně pomazat máslem tak, aby se dostalo až do středu.

Suroviny
vejce 1 ks
cukr 80 g
máslo 80 g
citron 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
instantní droždí 7 g
plnotučné mléko 260 ml
Náplň:
změklé máslo 100 g
cukr 110 g
mletá skořice 1 lžička
Dokončení:
rozpuštěné máslo na potření
Postup
1

V kuchyňském robotu našlehejte vejce a nejdříve přidejte veškeré mokré suroviny, tedy rozpuštěné máslo a teplé mléko. Následně přidejte prosátou mouku, cukr, zrníčka z vanilkového lusku, kůru z jednoho citronu a instantní droždí. Vše vypracujte v hladké těsto. Dle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky.

2

Těsto nechte 70 až 90 minut vykynout na teplém místě a mezitím promíchejte cukr se skořicí na náplň.

3

Vykynuté těsto rozválejte do pravidelného obdélníku, pomažte změklým máslem a posypejte skořicovým cukrem. Těsto srolujte a ostrým nožem nakrájejte na pravidelné kusy přibližně 3 cm široké. Přendejte na plech s pečicím papírem a nechte ještě 40 minut nakynout.

4

Pečte na 170 °C přibližně 20 až 30 minut. Po vyjmutí z trouby potřete šneky rozehřátým máslem. Podávejte teplé s hrnkem mléka.

Skořicoví šneci  Foto: Skořicoví šneci; foto: Denis Henry foodblog

Denis Henry foodblog Foto:

Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem

Denis Henry je foodblog, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.

Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské risotto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.

Videa

reklama

reklama