Skořicové churros s Baileys

Doba přípravy:
Skořicové churros s Baileys Foto:
Skořicové churros s Baileys
Foto: archiv Baileys

Legenda praví, že churros do Evropy přinesli portugalští námořníci, kteří si ho díky snadné přípravě velmi oblíbili. Dnes se tyto spirály staly tradičním zimním pokrmem, který se servíruje ke snídani nebo po probdělé noci.

Suroviny
máslo 70 g
cukr krupice 2 lžíce
voda 250 ml
špetka soli
vejce 2 ks
likér Baileys 2 lžíce
olej na smažení
mletá skořice 1 lžička
vanilkový cukr 2 sáčky
Postup
1

Máslo, cukr, vodu a sůl důkladně promíchejte v hrnci. Přiveďte k varu a postupně přisypávejte mouku. Poté stáhněte z plotny a vařečkou vymíchejte kompaktní směs.

2

Přidejte vejce, likér Baileys a zpracujte těsto d hladka. Nechte vychladnout.

3

V pánvi rozehřejte olej a mezitím naplňte těstem cukrářské zdobítko s hvězdicovou trubičkou. Poté do pánve opatrně vytlačujte zhruba 10 cm dlouhé těsto.

4

Těsto smažte oboustranně několik minut. Dozlatova upečené churros nechte okapat na papírovém ubrousku.

5

Vanilkový cukr a skořici smíchejte v menší míse a všechny churros v něm obalte.

PRIMA TIP: V hrnci přiveďte k varu 180 ml smetany ke šlehání. Poté jej sundejte z vařiče a přilámejte do něj 150 g čokolády. Čokoládovou směs vymíchejte do hladka a podávejte k teplým churros.

Skořicové churros s Baileys Foto: Skořicové churros s Baileys; foto: archiv Baileys

Videa

reklama

reklama