Sicilský kuskus s mořskými plody

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sicilský kuskus s mořskými plody  Foto:
Sicilský kuskus s mořskými plody
Foto: Vlado Kníž

Lehké jídlo plné chutí a vůní vám připomene letní dovolenou.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kalamáry
mušle vongole
slávky
čerstvý tuňák
hlavy z ryb
rajčata
cibule 1/2 ks
česnek 2 stroužky
petrželka
koriandr
mořská sůl
sůl
Postup
1

V kastrůlku uvařte vývar ze skořápek krevet, zbytků ryb a rajčat. V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájený česnek. Přidejte půlku cibule v kuse, nakrájenou chilli papričku a nakrájená chapadla kalamárů. Osolte, opepřete, nechte chvíli restovat, potom zalijte naběračkou vývaru z ryb a 10 minut povařte. Pak přidejte očištěné slávky a vongole. Až se mušle otevřou, vyndejte je stranou na talíř. Neotevřené mušle vyhoďte.

2

Teď vložte do hrnce nakrájené kalamáry, tuňáka a očištěné krevety. Promíchejte, přisypte petrželku a na závěr čerstvý koriandr a uvařené mušle.

3

Kuskus zalijte vývarem z ryb, přikryjte a nechte nasát. Pak ho přidejte k mořským plodům, dochuťte mořskou solí, nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem, ozdobte koriandrem a podávejte.

Sicilský kuskus s mořskými plody  Foto:

Sicilský kuskus s mořskými plody  Foto:

Sicilský kuskus s mořskými plody, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama