Sezamový kapr

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sezamový kapr Foto:
Sezamový kapr
Foto: Sladkovodní kuchařka

Dopřejte si kapra nejen o Vánocích. Naložte tuto sladkovodní pochoutku do sezamu, zázvoru a sójové omáčky a budete překvapeni, jak skvěle to zafunguje.

Suroviny
porcovaný kapr 800 g
med 2 lžíce
ocet balzamiko 2 lžičky
sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor 2 lžičky
sezamová semínka
sůl
Postup
1

Smícháme med, balzamikový ocet, sójovou omáčku, zázvor. Směsí potřeme osolenou a opepřenou rybu a necháme nejméně hodinu odležet.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybí porce z obou stran zvolna osmažíme. Na talíři rybu posypeme sezamovými semínky.

3

Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninovou oblohu.

Sezamový kapr Foto:

Sezamový kapr                                                                                   Foto: Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...

 

Videa

reklama

reklama