Sezamové lepkavé kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sezamové lepkavé kuře Foto:
Sezamové lepkavé kuře
Foto: All

Recepty s masem v lepkavé omáčce nás opravdu baví. Skvěle se k nim hodí sezamová semínka, čerstvá jarní cibulka a jako příloha rýže nebo některé asijské nudle.

Suroviny
vejce, lehce rozšlehané 1 ks
kukuřičný škrob 3 lžíce
sůl 1/4 lžičky
česneková sůl 1/2 lžičky
sladká paprika 1 lžička
kuřecí prsa nakrájená na kostky 3 ks
Omáčka:
česnek, oloupaný a prolisovaný 2 stroužky
rýžový ocet 1 lžíce
med 2 lžíce
sladká chilli omáčka 2 lžíce
kečup 3 lžíce
hnědý cukr 2 lžíce
K podávání:
vařená rýže
sezamová semínka 2 lžíce
jarní cibulka, pokrájená
Postup
1

Olej rozehřejte na velké hluboké pánvi. Mezitím dejte do jedné misky prošlehané vejce, do další škrob a do třetí vsypte mouku, sůl, pepř, česnekovou sůl, papriku a dobře promíchejte.

2

Kostky kuřecího obalte ve škrobu, poté ve vajíčku a následně v kořeněné mouce.

3

Vložte do pánve a restujte na vysokém plameni 6–7 minut dohněda. Lepší bude, když množství masa rozdělíte na dvě várky. Jakmile je maso hotové, přendejte do mísy vyložené papírovou utěrkou.

4

Všechny ingredience na omáčku dejte do horké pánve, promíchejte a nechte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu (2–3 minuty).

5

Do omáčky vraťte hotové maso a dobře promíchejte, aby se dostatečně obalilo. Povařte 1–2 minuty.

6

Vypněte plotnu a rozdělte maso do čtyř misek. Podávejte s rýží, zasypané sezamem a jarní cibulkou.

Sezamové lepkavé kuře 2 Foto: Sezamové lepkavé kuře; foto: kitchensanctuary.com

Videa

reklama

reklama