Sexy kari kečup

Doba přípravy:
Počet porcí: 500 ml
Sexy curry kečup  Foto:
Sexy curry kečup
Foto: David Turecký pro Naložto

Může být kečup sexy? No, tak jako jak se to vezme, ale je fakt, že této kombinaci prostě neodoláte. S kari kečupem se můžete setkat třeba v Německu, jak jinak než u "curry wurstu" – a uvidíte, že si ho zamilujete i v domácí verzi.

Suroviny
středně velká masitá rajčata 4 ks
žlutá rajčátka (hruštičky) 2 ks
šalotka 1 ks
kvalitní rajský protlak 3 lžíce
kari pasta 2 lžičky
třtinový cukr 1 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
trocha majoránky, kajenského pepře a chilli
čerstvý zázvor, nastrouhaný 1 lžíce
mořská sůl 1 lžička
voda 50 ml
Postup
1

Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, v rendlíku rozehřejte třtinový cukr a nechte zkaramelizovat se šalotkou. Jakmile cibulka zhnědne, přidejte protlak, ocet a nechte probublávat.

2

Mezitím oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky, spolu s protlakovým základem přendejte do většího hrnce a na mírném ohni nechte zvolna dusit, dokud se rajčata zcela nerozvaří. Nezapomeňte na kari pastu, tu spolu s kořením přidejte na úplný konec, aby nezhořkla.

3

Ještě chvíli nechte dusit. Kečup by měl být konzistencí tekutější. Až kečup vychladne, přelijte jej do sklenice. Řádně zašroubujte, otočte víčkem vzhůru. Uchovávejte v chladu.

4

PRIMA TIP: Tento kari kečup se skvěle hodí k opečené vinné klobáse, stejně tak jako ke grilovaným norimberským klobáskám.

Sexy curry kečup  Foto: Sexy kari kečup; foto: David Turecký pro Naložto

Tento recept se do knihy nevešel, ale přinášíme vám ho jako bonus! Další neodolatelné recepty do sklenice najdete v této nové kuchařce!

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz

Videa

reklama

reklama