Sépiové špagety se sušenými rajčaty, rukolou a česnekovými chipsy

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Sépiové špagety se sušenými rajčaty Foto:
Sépiové špagety se sušenými rajčaty
Foto: Tak vařím já

Sépiových špaget se rozhodně nebojte! Jejich chuť vás mile překvapí a brzy přijdete na to, že jsou nenapodobitelné. Servírují se bez sýru (jako všechny těstoviny, které se potkají s mořem), ale proti gustu...

Suroviny
sépiové špagety 200 g
sušená rajčata 2 lžíce
česnek 4 stroužky
rukola 1/2 svazku
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na pánev dejte olivový olej a orestujte na něm česnek nakrájený na plátky tak, aby byl zlatý z obou stran. Pak ho vyberte a nechte okapat na papírové utěrce.

2

Sépiové špagety vložte so vroucí osolené vody a vařte šest minut nebo dle údajů na obalu.

3

Do pánve s česnekovým olejem vložte cherry rajčátka a nechte je prohřát. Nakonec přidejte sušená rajčata nakrájená na proužky. Scezené špagety vhoďte k rajčatům, protřeste a posypte rukolou a česnekovými chipsy.

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

 

Videa

reklama

reklama