Sendvič s trhaným kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Sendvič s trhaným kuřetem Foto:
Sendvič s trhaným kuřetem
Foto: S vášní pro jídlo

Chutný sendvič s pořádnou porcí masa? Recept pro jedlíky, které už nebaví šunka a rádi by si pochutnali na šťavnatém masíčku! ;)

Článek

10x neodolatelný sendvič Foto:

10x neodolatelný sendvič

Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...
Suroviny
větší cibule 2 ks
vrchní kuřecí stehna s kůží i kostí 2 ks
uzená paprika 1 lžička
vinný ocet 2 lžíce
špetka chilli
vývar podle potřeby nebo voda
sůl
bagety
okurky
Postup
1

Na oleji nechte v malém rendlíku lehce zezlátnout na půlkolečka nakrájenou cibuli.

2

K cibuli přidejte kuřecí stehna a nechte je ze všech stran zatáhnout.

3

K masu přidejte uzenou papriku, protlak, vinný ocet, špetku chilli a trochu soli a promíchejte.

4

Vše zalijte vývarem (nebo vodou) jen tak, aby bylo maso ponořené, přiklopte pokličkou a pomalu duste asi 30 minut.

5

Potom sundejte pokličku a obsah rendlíku nechte za občasného míchání redukovat tak dlouho, až zůstane jen rozpadající se maso v troše omáčky. Pozor, v této fázi se směs ráda připaluje, takže opravdu choďte promíchávat.

6

Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna a odstraňte kosti. Na sendvič nařízněte housku, přidejte do ní na kolečka nakrájenou okurku a vrchovatě masa.

Sendvič s trhaným kuřetem 2 Foto: Sendvič s trhaným kuřetem; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama