Selský chléb se zapečenými vejci

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Selský chléb se zapečenými vejci Foto:
Selský chléb se zapečenými vejci
Foto: Rozpal to šéfe!

V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich originální snídani. Opečené krajíce chleba se zapečeným vajíčkem, doplněné krásně křupavou slaninou, uspokojí i velké chlapy :)

Suroviny
domácí chléb 4 silnější krajíce
vejce 4 ks
jarní cibulka 2 ks
plnotučná hořčice
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Uprostřed každého krajíce chleba vykrojíme skleničkou kolečko. Chleby zakápneme olejem a opečeme je v pánvi. Do otvoru vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a smažíme, dokud nebude bílek tuhý.

2

Do pánve vložíme i plátky slaniny a pečeme dokřupava. Krajíce naservírujeme na talíř, potřeme hořčicí, přidáme křupavou slaninu a zasypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Na své si v novém pořadu Rozpal to, šéfe! přijde každý strávník. Šéf umí na delikatesu povýšit i běžný krajíc chleba. Foto: Marek Dienstl

Na své si v novém pořadu Rozpal to, šéfe! přijde každý strávník. Šéf umí na delikatesu povýšit i běžný krajíc chleba. Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama