Sekaná ze zajíce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sekaná ze zajíce Foto:
Sekaná ze zajíce
Foto: All

Klasickou sekanou známe všichni, ale sekaná ze zajíce je jistě pro mnoho z nás novinkou. A Zdeněk Pohlreich vám v pořadu Teď vaří šéf ukáže, jak si tuto dobrotu připravit.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
zaječí maso
vepřový bůček
toastový chleba
vejce 1 ks
majoránka
sůl
Příloha:
cibule 1 ks
petrželka
okurky cornichon
Postup
1

Nakrájený toastový chleba zalijte mlékem a nechte nasát. Zaječí maso očistěte a bůček nakrájejte na kostky. Dejte do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jste vymačkali přebytečné mléko, osolte a opepřete. Směs umelte a přidejte slaninu, vejce a majoránku. Zaprašte troškou mouky a pomocí rukou vypracujte.

2

Na rozehřátém olivovém oleji opečte jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochuťte solí a pepřem.

3

Pekáček vystelte pečicím papírem, podlijte vodou a vložte na něj vytvarovanou sekanou.

4

Pečte ze začátku na 140 stupňů, na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložte pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Podávejte s okurkami.

Sekaná ze zajíce Foto:

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 

Videa

reklama

reklama