Sekaná z kapusty

Počet porcí: 4
Sekaná z kapusty Foto:
Sekaná z kapusty
Foto: Jezte česky

Nic proti klasické sekané, ale možností, jak tuto dobrotu připravit, je spousta. Když přidáte například blanšírovanou kapustu, sekaná získá mnohem zajímavější strukturu, bude i uvnitř lehce křupavá, a to nemluvíme o skvělé chuti!

Suroviny
kapusta 300 g
mleté hovězí maso 500 g
vejce 1 ks
mléko 100 ml
bylinková sůl 1–2 lžičky
pepř 1 špetka
oregano 1 špetka
majoránka 1 špetka
plnotučná hořčice 1 lžička
Postup
1

Kapustu nakrájejte na tenčí nudličky a vařte v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smíchejte ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá.

2

Dochuťte solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promíchejte, nejlépe rukama, a vytvořte dva stejné bochánky.

3

Vložte obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchněte párátka, aby si udržely tvar. Pečte v troubě při 180 °C dozlatova asi 45 minut. Podávejte třeba s bramborami.

P.S.: K zahuštění směsi na sekanou můžete použít strouhanku.

JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyniJezte česky

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama