Segedínský guláš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Segedínský guláš Foto:
Segedínský guláš
Foto: Coolinářka

Kysané zelí je vitaminovou bombou. Naši předci to dobře věděli, a proto si v létě plnili zeláky krouhanými nudličkami a od podzimu do jara vařili a pekli nejrůznější pokrmy se zelím. Tak zůstali fit i v měsících chudých na ovoce a zeleninu.

I když to dnes nehrozí, na kysané zelí nezapomínejte. V kombinaci s libovým vepřovým masem s jemným tukovým krytím potěší všechny strávníky.

Další krásné podzimní recepty od Svatavy Vaškové alias Coolinářky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH!

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Suroviny
malá cibule 1 ks
vepřová plec 750 g
máslo 1 lžíce
sádlo 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
mletá sladká paprika 1 lžíce
nové koření 5 kuliček
smetana ke šlehání 200 ml
špecle, bramborový či houskový knedlík k podávání
Postup
1

Cibuli nakrájejte nadrobno, maso na kostky. V hrnci rozehřejte máslo se sádlem a zprudka na nich orestujte cibuli. Jakmile začne zlátnout, vsypte maso, osolte ho a opepřete a zprudka restujte, aby se rychle opeklo ze všech stran, tzv. se zatáhlo.

2

Vmíchejte papriku, zalijte zhruba 300 ml vody a přidejte nové koření a bobkové listy. Hrnec zakryjte poklicí a duste, dokud maso nezměkne, zhruba 1 hodinu, dle potřeby podlévejte. Pro urychlení klidně můžete použít i papiňák.

3

Na posledních 10 minut přidejte do hrnce k masu nakrájené zelí i s částí nálevu. Vmíchejte smetanu a nechte 2–3 minuty povařit. Podle chuti osolte a podávejte se špeclemi, bramborovým či houskovým knedlíkem.

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Článek

13 receptů na klasické české omáčky Foto:

13 receptů na klasické české omáčky

Pokud bychom měli vybrat typicky české jídlo, bude to asi nějaká omáčka s knedlíkem. Není to zrovna hit zdravé výživy podle současných trendů, ale co naplat? Všichni jsme...
Videa

reklama

reklama