Sedmikrásky jako kapary

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice
Sedmikrásky jako kapary Foto:
Sedmikrásky jako kapary
Foto: archiv Gurmet

Drobné listy a květy sedmikrásek nasypte směle do salátů, pomazánek, omáček i na chleba s máslem. Aby vám nebylo líto, že již odkvetly, zavařte si je do zásoby.

Suroviny
květy sedmikrásek 2 sklenice
bílý vinný ocet 150 ml
pepř 4 kuličky
nové koření 2 kuličky
hořčičná semínka 1/2 lžičky
sůl
Postup
1

Natrhejte květy sedmikrásek (nejlépe zavřené) v takovém množství, kolik potřebujete do dvou sklenic. Omyjte je a osušte.

2

Ocet nalijte do kastrolu, přidejte stejné množství vody a lžíci soli a povařte asi 5 minut. Dobře omyté sklenice se šroubovacími víčky propláchněte vroucí vodou a na dno rozdělte koření.

3

Sklenice naplňte poupaty sedmikrásek a zalijte je lehce zchladlým nálevem. Dobře je uzavřete víčkem a postavte do hrnce. Sklenice v hrnci zalijte asi do tří čtvrtin jejich výšky vodou a sedmikrásky zavařujte 12 minut.

4

Sklenice vyndejte na složenou utěrku, otočte je víčkem dolů a nechte jejich obsah vychladnout. Uchovejte v chladu a podávejte do salátů, omáček nebo i na pizzu.

5

Prima tip: Jako kapary můžete naložit například také poupata pampelišek nebo lichořeřišnice.

Sedmikrásky jako kapary Foto: archiv Gurmet

Sedmikrásky jako kapary. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

A kde sedmikrásky nasbírat a jak je dále uplatnit v kuchyni se dozvíte v našem článku:

Článek

Sedmikrásky na talíři  Foto: isifa.com

Sedmikráskou si ozdobíte talíř po celé léto

Provází nás od jara do podzimu. Je ideální květinou pro začátečníky. Trvanlivá, krásná, chutná…

Videa

reklama

reklama