Sedlácká bramboračka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sedlácká bramboračka Foto:
Sedlácká bramboračka
Foto: Když vaří táta

Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směsku.

Suroviny
brambory 4 ks
malá cibule 1 ks
mrkev 2 ks
malý celer 1 ks
česnek 2 stroužky
hladká mouka 2 lžíce
máslo 2 lžíce
kmín 1 špetka
čerstvá majoránka 1/2 hrsti
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý chléb
Postup
1

Nejprve namočte houby do litru horké vody.

2

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte. Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.

3

Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.

4

Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.

5

Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.

Když vaří tátaKdyž vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

Videa

reklama

reklama