Šátečky s hruškovými povidly

Doba přípravy:
Šátečky s hruškovými povidly Foto:
Šátečky s hruškovými povidly
Foto: Kitchen and the City

Tyto šátečky jsou naprosto geniální! Sice kynuté, ale bez kynutí. Kdo se bojí kynutých koláčků, tak s tímto těstem vůbec nemusí!

Suroviny
Povidla:
hrušky 2,5 kg
hnědý cukr 0,5 kg
ocet 50 ml
rum 100 ml
hřebíček 3–4 ks
Šátečky:
máslo 500 g
droždí 30 g
vlažné mléko 14 lžic
Postup
1

Příprava povidel: Hrušky zbavte jádřinců, pokrájejte, přidejte cukr, ocet a dejte přes noc do chladu. Druhý den přidejte rum a koření, zakryjte a pečte bez míchání 3 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Plňte do vyvařených sklenic, můžete zakápnout trochou rumu a sklenice otočte víčkem dolů.

2

Droždí rozdrobte do mléka, máslo nakrájejte na kousky. V mouce si udělejte důlek, přidejte máslo, vlijte mléko s droždím a vypracujte vláčné těsto.

3

Dejte odpočinout na maximálně půl hodiny do lednice.

4

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte na čtverečky. Na každý čtvereček dejte lžíci vychladlých povidel a spojte. Vložte do trouby a pečte do zezlátnutí. Šátečky ještě horké pocukrujte moučkovým cukrem.

Šátečky s hruškovými povidly 2 Foto:

Šátečky s hruškovými povidly; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama