Šampaňské želé s červeným rybízem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Šampaňské želé s červeným rybízem  Foto:
Šampaňské želé s červeným rybízem
Foto: Johana Pošová

Tak tohle je opravdu velká elegance v retro stylu, ale vzhledem k rychlému provedení a úderné kombinaci chutí a textury i vysloveně trendy dezert.

Článek

Rybízovo-citrónová buchta Foto:

9 báječných letních receptů z rybízu

Rybíz je výtečné letní ovoce, které je považováno za vitaminovou bombu především kvůli extra vysokému obsahu vitaminu C. A právě jeho příjemná kyselost ho řadí mezi...
Suroviny
šumivé víno (sekt, prosecco) 500 ml
cukr krupice 1/4 hrnku
želatina 1 sáček
čerstvý červený rybíz 6 třapců
Postup
1

Polovinu vína svařte s cukrem. Sejměte z plamene a nechte zcela vychladnout. V misce promíchejte zbylé víno se želatinou podle návodu na obalu a nechte stát, až želatina zvláční, asi 2 až 3 minuty. Pak promíchejte s oslazeným vínem.

2

Směs rozlijte do 6 oválných formiček (zapékacích misek) a každou silně poklepejte o pracovní plochu, abyste ze želé vypudili bublinky vzduchu. Doprostřed vložte třapec rybízu a dejte do ledničky ztuhnout, asi na 1 až 1 ½ hodiny.

3

Až budete chtít želé podávat, namočte dna formiček na 10 vteřin do horké vody a želé pak snadno vyklopíte.

Šampaňské želé s červeným rybízem  Foto: Šampaňské želé s červeným rybízem; foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama