Thajský salát s krevetami a skleněnými nudlemi Foto:
Na tomto receptu nás hodně baví kombinace krevet a skleněných nudlí – a bonusem je to, že si ostrost můžete nadávkovat sami! ;)
Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta  Foto:
Velmi chutný salát vám připomene dovolenou v Řecku. Pálivé papriky odrůdy Sweet Banana nebo Bullhorn se hodí do toho receptu naprosto přesně, a to pro svoji lehce nasládlou chuť a pouze lehkou...
Francouzský bramborový salát s kuřetem  Foto:
V jednoduchosti je síla – brambory v tomto elegantním salátu opravdu září a kuřeti dělají galantní doprovod.
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem Foto:
Pokud se snažíte po svátcích odlehčit jídelníček, zkuste si připravit tento báječný salát z quinoy. Je nabitý vitaminy, bílkovinami i zdravými tuky. Pokud ho připravíte víc, zbytek si zabalte druhý...
Teplý houbový salát z hlívy ústřičné  Foto:
Houbařská sezona sice už skončila, ale hlíva ústřičná naštěstí stále roste, a tak si tuto vegetariánskou lahůdku můžete dopřát kdykoliv. Salát chutná výborně samotný i jako příloha těstovin nebo k...
Bramborový salát s balkánským sýrem a ředkvičkami  Foto:
Bramborový salát není jen doména vánočních svátků a silvestrovských oslav. Zatímco během těchto událostí upřednostňujeme klasiku, během roku můžeme s bramborovým salátem směle improvizovat a zkoušet...
Zimní zelný salát s hruškou a vlašskými ořechy  Foto:
Díky zahřívací hořčici a vydatné kapustě je tento salát ideální volbou pro zimní měsíce, protože pálivý dijon pomáhá zahnat chlad. Klasický pár hrušky a vlašských ořechů oživí čerstvá máta. Celý...
Čočkový salát po francouzsku Foto:
Senzační „obědový“ salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku.
Salát Waldorf s krůtím masem  Foto:
Překvapivě harmonické spojení chutí jablka, celeru, hroznového vína a majonézy objevil Oscar Tschirky, vrchní číšník hotelu Waldorf v New Yorku, mezi lety 1893 až 1896. Salát Waldorf měl velký úspěch...
Smažená vinná klobása s bramborovým salátem  Foto:
V řadě krajů u nás se dodnes zachoval zvyk ke štědrovečerní večeři podávat osmaženou vinnou klobásu, nikoliv kapra. Ke klobáse můžete podávat brambory, celé nebo šťouchané, ale hezký chuťový doprovod...
Videa

reklama

reklama

\n