Salát z tarhoni

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Salát z tarhoni Foto:
Salát z tarhoni
Foto: Výpečky.com

Vyzkoušejte netradiční salát s osvěžující chutí, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovanému masu nebo rybám. Stejně tak ale potěší všechny masonežravce, je zkrátka skvělý i sám o sobě.

Na začátek pár slov o tarhoni – je to druh těstovinové rýže, používá se hlavně ve slovenské a maďarské kuchyni. Ideální je jako příloha a nebo vařená do polévek. Připomíná větší kuskus a když se tarhoňa déle smaží, tak má oříškovou chuť.

Chcete připravit nezapomenutelnou garden party? Samozřejmostí je skvělé jídlo, ale dojem na své hosty znásobíte, pokud si vyhrajete s výzdobou a servírováním. Základem je samozřejmě kvalitní krásné nádobí, na kterém jídlo vynikne a potěší strávníka nejen chutí, ale i esteticky. Výzdoba stolu je v létě jednoduchá. Stačí obejít zahradu nebo louku z a domem a přinést pár květin. Aby dojem nic nerušilo, můžete k výzdobě stolu použít stejný jídelní servis, na kterém podáváte jídlo. Talíře využijte jako vázu pro plovoucí květiny. Stejně můžete použít i misky naplněné vodou s plátkem citronu, pro omývání rukou – i do nich hoďte pár kvítků na ozdobu.

Jak získat krásné nádobí od Jamieho Olivera zjistíte v článku:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto:

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené...

Suroviny
špaldové těstoviny tarhoňa 200 g
domácí pesto
malá cibule (nemusí být)
čerstvý fenykl půlka bulvy
salátová okurka nakrájená na proužky 1/4 ks
sušená rajčata v oleji 1 hrst
limetka
nasekaná petržel 1 hrst
olivový olej 2 lžíce
sůl
Pesto:
piniové oříšky 1 hrst
česnek 1 stroužek
bazalka 1 hrst
trochu nastrouhaného parmezánu
sůl
Postup
1

Nejprve si připravte pesto. Pravé pesto se dělá v hmoždíři, ale já to mám vždycky po celé kuchyni. Na mixér nedám dopustit, pesto se krásně rozmixuje.

2

Rozmixujte ořechy a pak postupně přidávejte všechny ingredience. Vše rozmixujte na hladkou pastu.

3

Tarhoňu opražte na olivovém oleji, pak přidejte cibulku a opět vše osmahněte dozlatova.

4

Po orestování vše zalijte vodou 1 : 3 (těstovina : voda) a nechte projít těstovinu varem asi 3 minuty. Odstraňte ji z plamene a nechte ji přiklopenou dojít.

5

Po vychladnutí přidejte hotové pesto a tarhoňu v něm promíchejte. Nepřidávejte celé pesto, zbytek pesta můžete nechat v lednici a použít třeba do špaget. Pak přidejte nakrájený fenykl na jemné plátky a neoloupanou okurku na nudličky. Přidejte nakrájená sušená rajčata, petržel a vše hojně zakápněte limetkou.

6

Na ozdobení použijte výhonky z fenyklu.

 

Salát z tarhoni Foto: Výpečky.com

Salát z tarhoni Foto: Výpečky.com

Salát z tarhoni. Foto: Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.com, Foto:

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama