Salát z quinoi a rajčat s granátovým jablkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Salát z quinoi a rajčat s granátovým jablkem Foto:
Salát z quinoi a rajčat s granátovým jablkem
Foto: isifa.com

Quinou jsme váš již představili. Tentokrát pro vás máme variantu s granátovým jablkem. Jeho svěží chuť dodá salátu ten pravý šmrnc.

Suroviny
quinoa 60 g
cherry rajčátka, rozpůlená 400 g
červená cibule, nadrobno nasekaná 1/2 ks
salátová okurka, nakrájená na špalíčky 1 ks
nasekaná čerstvá máta 30 g
čerstvě vyškrábnutá jadérka z granátového jablka
zálivka:
česnek, rozdrcený 1 stroužek
citronová šťáva 15 ml
červený vinný ocet 10 ml
mleté nové koření 1 špetka
med 25 ml
Postup
1

Přelijte quinou vařící vodou a vařte asi 10 minut nebo dokud nebude měkká. Nechte ji okapat, propláchněte studenou vodou, znovu nechte okapat a dejte stranou.

2

Česnek, citronovou šťávu, nové koření, med a olivový olej v misce dobře promíchejte.

3

Do mísy dejte quinou, okurky, mátu a granátová semínka, promíchejte, přelijte zálivkou. Jemně přendejte do servírovacích misek.

Všechny recepty s quinoou najdete v našem speciálu zde!

Videa

reklama

reklama