Salát z polníčku a červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Salát z polníčku a červené řepy  Foto:
Salát z polníčku a červené řepy
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Mám ráda červenou řepu, třeba jednoduše upečenou. V poslední době slaví řepa velký návrat a já si myslím, že je to dobře. Za pár korun máte výbornou ingredienci, ze které zvládnete udělat mnoho pokrmů. Salát z červené řepy skvěle poslouží jako předkrm nebo třeba jako moc dobrý doplněk ke grilování.

Suroviny
středně velké bulvy červené řepy 4 ks
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků
polníček 2 velké hrsti
sýr feta
sůl
čerstvě namletý pepř
vlašské ořechy
Postup
1

Červenou řepu omyjte, osušte, pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete. Jednu po druhé zabalte do dvou vrstev alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C podle velikosti řepy 45 minut až hodinu, měkkost vyzkoušejte ostrým nožem, který by měl bulvou bez problémů projít.

2

Řepu nechte zchladnout, oloupejte ji, nakrájejte na co nejtenčí plátky. Na talíř naskládejte spolu s polníčkem, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků, posypte rozdrobeným sýrem a vlašskými ořechy.

Salát z polníčku a červené řepy 2 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Salát z polníčku a červené řepy  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Salát z polníčku a červené řepy. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama

\n