Salát z pečených paprik

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z pečených paprik Foto:
Salát z pečených paprik
Foto: Gurmet

Po upečení a oloupání se papriky promění v úchvatnou, vláčnou pochoutku. Jejich šťáva smíchaná s olejem a solí je božská!

Suroviny
červené papriky 4 ks
česnek 1 stroužek
za stduena lisovaný slunečnicový olej
hladkolistá petrželka
sůl
Postup
1

Papriky pečte zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až se na nich začnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Papriky ale nesmějí popraskat, přišli byste o šťávu, která je základem salátu.

2

Opečené papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit.

3

Zapařené a poté vychladlé paprikyrozkrojte nad miskou a nechte do ní vytéctšťávu. Pak z nich oloupejte či prsty stáhnětezčernalou slupku, zbavte je jádřincea nakrájejte na kousky. Osolte je a přidejtek nim prolisovaný česnek, olej a nahrubonatrhanou zelenou petrželku.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama