Salát z pečených malých cibulek

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Salát z pečených malých cibulek Foto:
Salát z pečených malých cibulek
Foto: isifa.com

Cibule je základem mnoha pokrmů, ale směle obstojí i jako samostatné jídlo. Červená cibule má navíc mnohem příjemnější sladší chuť než klasická žlutá. Pokud neseženete malé cibulky, použijte větší a rozčtvrťe je.

Suroviny
malé červené cibulky 1 kg
česnek 10 stroužků
sůl 1 špetka
čerstvě mletý černý pepř 1 špetka
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Cibulky zbavené pouze vrchní slupky a nahrubo nasekaný česnek vložte do velkého pekáče, přelijte je 100 ml oleje a balzamikem.

2

Ochuťte solí a černým pepřem a pečte 20 minut. Cibulky by měly být stále hezké a křupavé. Nechte je vychladnout, potom je přelijte zbytkem oleje a posypte bazalkou.

Prima tip na grilování:
Můžete oloupat z cibulek slupku, v tom případě jim odřízněte vršek. Položte je na silný alobal, okolo dejte lžičku másla a větvičku tymiánu. Fólii přehrňte přes cibuli – nezapomeňte: lesklou stranou vždy dovnitř. Zabalené cibulky vložte mezi žhavé uhlí asi na 45 minut.

Salát z baby cibulek Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama