Salát z pečených brambor s jablkem a lučinou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z pečených brambor s jablkem a Lučinou Foto:
Salát z pečených brambor s jablkem a Lučinou
Foto: archiv Lučina

Každá rodina má svůj oblíbený recept na bramborový salát. Ale zároveň je občas fajn zkusit něco nového! Otestujte třeba tento nevšední salát z pečených brambor se svěžím jablíčkem, který se hodí nejen ke kaprovi, ale i na silvestrovské chlebíčky.

Suroviny
lučina 1 balení (100 g)
sterilovaná zelenina – mix mrkve a hrášku 330 ml
větší brambory 4 ks
olej 1 lžíce
sůl
nakládané okurky, nakrájené na kostičky 150 ml
jablko 1/2 ks
majonéza 1 lžíce
lák z okurek 5 lžic
Postup
1

Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky, na plechu je osolte a prohoďte s olejem, pečte v troubě rozehřáté na 160 °C 25–30 minut (až lehce zezlátnou), poté nechte vychladnout.

2

Lučinu, majonézu a 2 lžíce láku z okurek dobře promíchejte. Do mísy dejte upečené brambory, mrkev, hrášek, okurku a jablko nakrájené na malé kostičky a vmíchejte připravený dresink. Přisolte podle chuti, případně přidejte více okurkového láku a nechte pár hodin proležet v lednici.

Videa

reklama

reklama