Salát z pečené řepy s křepelčími vejci

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z pečené řepy s křepelčími vejci  Foto:
Salát z pečené řepy s křepelčími vejci
Foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Červená řepa má pověst obyčejné suroviny, která se ovšem v podání Zdeňka Pohlreicha promění v luxusní ingredienci v tomto výtečném zimním salátu.

Suroviny
mladé červené řepy, omyté 8 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
olivový olej 3 lžíce
voda 2 lžíce
červený vinný ocet 1 lžíce
čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva 2 lžíce
křepelčí vejce 12 ks
červená cibule nakrájená na proužky 1 ks
čerstvý estragon, nasekaný 1 lžička
čerstvá pažitka, nasekaná 1 lžička
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu položte na čtverec alobalu velký 15 x 15 cm, osolte, opepřete, přidejte kousek bobkového listu, zakápněte olejem a vodou a zabalte. Stejně připravte zbylé řepy, naskládejte je do pekáče a upečte doměkka. Trvá to zhruba 1,5 hodiny. Poznáte to, když do balíčku snadno zajedete nožem, pak je řepa upečená.

2

Řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte, nakrájejte na kostičky a vsypte do mísy. Ochuťte octem, pomerančovou šťávou a zbylým olejem a nechte ještě 30 minut odležet.

3

Vejce vařte zhruba 3–4 minuty ve vodě. Zchlaďte je, oloupejte a přepulte.

4

K řepě přidejte cibuli a těsně před podáváním i většinu estragonu a pažitky. Rozdělte do talířů, posypte zbylým estragonem a pažitkou a podávejte s vejci.

Salát z pečené řepy s křepelčími vejci  Foto:

Salát z pečené řepy s křepelčími vejci, foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

Několik receptů z této krásné nové kuchařky najdete i v novém čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...
Videa

reklama

reklama