Salát z karamelizovaných hrušek a čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Salát z karamelizovaných hrušek a čočky Foto:
Salát z karamelizovaných hrušek a čočky
Foto: Výpečky.com

Recept na tento čočkový salát, který krásně vypadá na talíři a chutná báječně, pochází z nové kuchařky z vydavatelství Slovart OPRAVDU ZDRAVĚ – jezte s ohledem na své tělo – zásaditě.

Suroviny
olivový olej 4 lžíce
agávový sirup 1 lžíce
zralá hruška, nakrájená na čtvrtiny bez jádřince 1 ks
čočka puy (koupíte např. v DM drogerii – Beluga od Alnatury) 30 g
třešňová rajčata 1 větvička
vlašské ořechy, namočené na 30 minut, scezené a nalámané na kousky 20 g
červená chilli paprička nakrájená na tenká šikmá kolečka 1 ks
rukola 60 g
Postup
1

Do mělkého rendlíku nalijte 2 lžíce olivového oleje, agávový sirup a ocet. Vložte hrušku a pomalu ji ve směsi duste. Podle potřeby přidávejte po lžících vodu.

2

Mezitím nasypte čočku do rendlíku, zalijte velkým množstvím studené vody, přiveďte k varu a zvolna vařte 20 minut. Lepší na tento salát vařit čočku al dente čili na skus.

3

Rajčata se mají i s větvičkou péct v troubě asi 15 minut na 160 °C, ale pokud chcete proces urychlit, tak rajčata dejte na pánev s kapkou olivového oleje. Výsledek je stejný, jen pánev raději přiklopte.

4

Ořechy a chilli papričku nasypte do misky, přidejte uvařenou a vychladlou čočku, zbývající olivový olej a citronovou šťávu. Vše zlehka promíchejte. Na každý talíř nasypte rukolu a na ni poklaďte čočkový salát s hruškou a rajčaty.

Salát z karamelizovaných hrušek a čočky Foto: Výpečky.com

Salát z karamelizovaných hrušek a čočky. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama