Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí  Foto:
Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí
Foto: Johana Pošová

Nezvyklá kombinace šťavnatých broskví, křupavé slaniny a cibule získá ogrilováním skvělý šmrnc.

Suroviny
majonéza 1/4 hrnku
podmáslí 1/4 hrnku
čerstvá máta, nakrájená 2 lžíce
hladkolistá petržel, nakrájená 2 lžíce
pažitka, nakrájená 2 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
anglická slanina nakrájená na plátky 100 g
přírodní cukr krupice 1/4 hrnku
kajenský pepř 1/2 lžičky
bílá sladká cibule 2 ks
extra panenský olivový olej na potírání
velké zralé broskve nakrájené na osminy 4 ks
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. V misce prošlehejte majonézu, smetanu, podmáslí, mátu, petrželku, pažitku a ocet, zálivku osolte a opepřete. Dejte vychladit.

2

Velký plech vyložte papírem na pečení. V jedné vrstvě na něj rozložte plátky slaniny a posypte je cukrem a kajenským pepřem. Pečte 25 minut, až slanina zkaramelizuje. Nechte vychladnout, pak slaninu nakrájejte na sousta. Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Cibule potřete olivovým olejem, osolte je a opepřete. Grilujte je asi 10 minut, až zvláční a zezlátnou. Cibuli pak rozdělte na kolečka. Broskve také potřete olejem a grilujte je asi 2 minuty, až zvláční.

3

V míse promíchejte cibuli s broskvemi a slaninou. Promíchejte se zálivkou a ihned podávejte.

Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí  Foto:

Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí, foto: Johana Pošová

Další recepty na bálečné letní saláty najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh, které je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama