Salát z fazolí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Salát z fazolí  Foto:
Salát z fazolí
Foto: Hermína / Prima

Fazolový salát je skvělý jako samostatné jídlo třeba s pečivem, ale můžete ho použít i jako nevšední přílohu k pečenému masu nebo rybě. Směs čerstvých bylinek mu dodá výrazný chuťový šmrnc.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
fazole 300 g
mrkev
řapíkatý celer
cibule
pórek
mandle
sůl
čerstvě namletý pepř
tymián
oregano
rozmarýn
hladkolistá petržel
pažitka
Postup
1

Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Pak vodu i s fazolemi přelijeme do hrnce, přidáme mrkev, řapíkatý celer, cibuli, hřebíček, kousek badyánu a kůru z půlky citronu. A nakonec také tzv. bouquet garni, což je svazek bylinek – do listu pórku zabalíme čerstvé bylinky, jako je tymián, oregano, rozmarýn, petržel... Zavážeme provázkem a vhodíme do hrnce. Přikryjeme pokličkou a vaříme, asi po hodině fazole osolíme a dovaříme úplně doměkka.

2

Poté fazole slijeme a necháme zchladnout, vyndáme z nich zeleninu, koření.

3

Zchladlé fazole nasypeme do mísy, k nim nakrájíme vařenou citronovou kůru a vařenou zeleninu, zakápneme balzamikem a olivovým olejem. Dochutíme pepřem a solí, čerstvou pažitkou, bazalkou a petrželkou, můžeme osvěžit citronovou šťávou, promícháme.

4

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej, v kterém dozlatova orestujeme plátky česneku a sekané mandle. Směs pak promícháme se salátem a podáváme.

Salát z fazolí  Foto:

Salát z fazolí  Foto:

Salát z fazolí                                                                                                              Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama