Salát z červené řepy, brambor a ančoviček

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z červené řepy, brambor a ančoviček Foto:
Salát z červené řepy, brambor a ančoviček
Foto: Michal Šajmir

Nevšední bramborový salát upoutá nejen barvou, ale především zajímavou chutí. K neutrálním bramborám přidejte nasládlou řepu, štiplavou svěží cibulku a velmi slané ančovičky. Výsledek vás mile překvapí!

Suroviny
menší nové brambory, uvařené ve slupce a oloupané 500 g
bílý vinný ocet 1 lžíce
česnek 2 stroužky
mladá cibulka, nakrájená na kolečka 1 svazek
vařená červená řepa, nakrájená na kousky 500 g
ančovičky v oleji 50 g
lístky koriandru 2 lžíce
sůl 1 špetka
čerstvě namletý pepř 1 špetka
Postup
1

Oloupané uvařené mladé brambory pokrájejte na sousta. Smíchejte olej, vinný ocet, nadrcený česnek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Spolu s nasekaným koriandrem a uvařenou, oloupanou a na kousky nakrájenou řepou přidejte k bramborám a smíchejte ve větší misce.

2

Dobře promíchejte, přidejte na kousky nakrájené ančovičky.

3

Následně podle chuti dosolte a opepřete.

4

Dejte do lednice a nechte alespoň půl hodiny odpočinout, aby se všechny chutě spojily.

Salát z červené řepy, brambor a ančoviček Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama