Salát z čerstvého tuňáka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z čerstvého tuňáka Foto:
Salát z čerstvého tuňáka
Foto: isifa.com

Tento salát si můžete směle připravit i jako hlavní chod. Čerstvý tuňák je pochoutka, které není nikdy dost, k tomu spousty zeleniny – a máte zdravou a výživnou večeři hotovou.

Suroviny
filety z čerstvého tuňáka 500 g
mořská sůl
černý pepř
malé nové brambory 600 g
čerstvé zelené fazolky, spařené 200 g
čerstvé špenátové lístky 50 g
hladkolistá petrželka 10 g
zelené olivy 1/2 hrnku
vejce uvařená na hniličko 4 ks
Na zálivku:
ančovičky 3 filety
česnek 1 stroužek
estragonový ocet 1 a 1/2 lžíce
Postup
1

Nechte tuňáka ohřát na pokojovou teplotu, důkladně ho potřete olejem, osolte a opepřete.

2

Rozehřejte nepřilnavou pánev, dejte na ni tuňáka a prudce ho ze všech stran krátce opečte. Nechte vychladnout a potom ho nařežte na plátky.

3

Malé brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Potom je slijte, nechte okapat, a když vychladnou, překrojte je poloviny.

4

Zálivka: Všechny ingredience dejte do mixéru, prudce rozmixujte, aby se chutě spojily, a dochuťte.

5

Závěr: Všechny ingredience kromě vajec dejte do mísy, přelijte zálivkou, promíchejte a potom přidejte vejce.


Podávání: Rozdělte na 4 servírovací talíře a hned podávejte.

Salát z čerstvého tuňáka Foto: isifa.com

Salát z čerstvého tuňáka, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama