Salát z čekanky a jižního ovoce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:
Salát z čekanky a jižního ovoce
Foto: All

Pokud seženete i červenou čekanku – puky nebo hlávku (radicchio), tím líp – v tom případě použijte oba druhy.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
čekankové puky 2 ks
červená čekanka 1 ks
mandarinky 4 ks
červená cibule 1 ks
polníček nebo rukola 2 hrsti
Na zálivku:
ořechový olej nebo extra panenský olivový olej 2 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
šťáva z mandarinek a z granátového jablka
hrubozrnná hořčice 1 malá lžička
med 1 lžíce
sůl
Postup
1

Z čekanky odřízněte zaschlý konec, případně odstraňte poškozené vrchní listy.

2

Puky rozdělte na listy, červenou čekanku nakrájejte na proužky. Listy dejte do širší misky a přidejte oprané a osušené listy polníčku. Oloupané mandarinky nakrájejte na plátky a přidejte je k salátu, šťávu zachyťte v misce. Granátové jablko rozkrojte na čtvrtiny a nad miskou lžičkou nebo “vylámáním” z něj vyndejte granátky a přidejte je k salátu.

3

Oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky a vložte do cedníku. Přelijte vroucí vodou a nechte zchladnout (spařením horkou vodou ji zbavíte štiplavosti).

4

Připravte si zálivku: smíchejte olej, citronovou šťávu, zachycenou šťávu z mandarinek i z granátového jablka, hořčici, med, sůl a pepř. Ochutnejte, případně dolaďte. Cibuli přidejte k salátu, vše přelijte zálivkou a lehce ho promíchejte.

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce                                              Foto: Karolína, domácí kuchařka

 

 

Videa

reklama

reklama