Salát z bulguru s králičím masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Salát z bulguru s králičím masem Foto:
Salát z bulguru s králičím masem
Foto: Darina Křivánková

Zbyl vám po nedělním obědě kousek pečeného nebo dušeného králíka? Proměňte ho ve výborný a sytý salát, který je ideální jako oběd do krabičky nebo lehká večeře.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
bulgur 1 šálek
pečené nebo dušené králičí maso 200 g
konzervovaná cizrna 1 šálek
černé olivy bez pecky 1 hrst
salátová okurka 1/2 ks
jarní cibulka 2 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel
Postup
1

Bulgur vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2

Maso z králíka natrhejte po vláknech na kousky a smíchejte s bulgurem. Přidejte cizrnu, pokrájené olivy, rajčata, okurku a jarní cibulky. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a přidejte pokrájené bylinky.

Článek

Thajský salát s hanger steakem  Foto:

Výběr svěžích salátů, na kterých si pochutná leckterý milovník masa

Patříte mezi ty strávníky, kteří tvrdí, že ze salátu se člověk nemůže nikdy najíst? My vám ukážeme, že opak je pravdou. Když se k tomu všemu "zelenému" přidá kus masa,...
Videa

reklama

reklama