Salát z bulguru s fazolkami a rajčátky

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Salát z bulguru s fazolkami a rajčátky Foto:
Salát z bulguru s fazolkami a rajčátky
Foto: archiv Knorr

Hledáte tip na ideální pohoštění na garden party nebo skvělou přílohu ke grilovanému masu? Velká mísa zeleniny s bulgurem a výrazným dresinkem je skvělá volba...

Suroviny
zeleninový vývar připravený z 1 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový 700 ml
bulgur 340 g
žluté a zelené fazolky 500 g
koktejlová rajčátka 500 g
malá červená cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
čerstvé oregano, nasekané 2 lžíce
Marináda:
vinný ocet 10 lžic
dijonská hořčice 2 lžíce
restované mandle, nahrubo nasekané 100 g
olivový olej 12 lžic
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Do vařícího vývaru, připraveného z kalíšků Knorr Bohatého bujónu, vmícháme bulgur a necháme 2 minuty povařit. Poté hrnec stáhneme z tepla a necháme přikryté 20 minut dojít.

2

Fazolkám odkrájíme konce a poté je krátce povaříme ve slané vodě do poloměkka, scedíme a rychle zchladíme v ledové vodě. Rajčata napůlíme nebo načtvrtíme. Cibuli jemně nakrájíme a česnek rozetřeme.

3

Na marinádu smícháme ocet, sůl, pepř, hořčici a mandle. Za intenzivního míchání přilijeme olej, aby vznikla hladká emulze. Poté přidáme nejprve fazolky, rajčata, česnek a oregano a nakonec bulgur. Salát necháme před podáváním alespoň 5 minut marinovat.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama