Salát se zelenými fazolkami, žlutými rajčaty a mátou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát se zelenými fazolkami, žlutými rajčaty a mátou Foto:
Salát se zelenými fazolkami, žlutými rajčaty a mátou
Foto: kuchařka Superjídlo

Žlutá rajčata mají sladší, méně kyselou chuť než červená rajčata, ale v tomto receptu můžete žlutá rajčata červenými nahradit či použít stejné množství obou barev. Pokud použijete červená rajčata, lehce omezte množství octa z červeného vína.

Článek

Pečené ratatouille  Foto:

Nejlepší recepty na letní večeře s rajčaty

Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno a připravujte je syrová...
Suroviny
dlouhé, tenké zelené fazolové lusky 500 g
lístky máty 1 hrst
zralá žlutá rajčata 2 ks
červená cibule 1 ks
červený vinný ocet 2 lžičky nebo podle chuti
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Velký hrnec naplňte do 2/3 vodou a zahřívejte ji k varu. Fazole očistěte, vložte do vroucí vody a vařte do změknutí, zhruba 5–7 minut dle jejich velikosti. Slijte a nechte fazolky okapat.

2

Lístky máty nasekejte nadrobno do velké mísy, přilijte olej a promíchejte s fazolkami a ½ lžičkou soli. Nechte zchladnout, trvá to zhruba 20 minut.

3

Rajčata nakrájejte na 1cm plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vsypte je k fazolkám těsně před podáváním a promíchejte s octem a pepřem. Dochuťte a podávejte při pokojové teplotě.

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.

Videa

reklama

reklama