Salát se šunkou jamón ibérico

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Salát se šunkou jamón ibérico Foto:
Salát se šunkou jamón ibérico
Foto: Škoda nevařit

Španělská kuchyně je plná osvěžujících a výtečných jídel. Ačkoliv zima je spíše obdobím pro syté a vydatné pokrmy, zkuste si občas připravit něco lehčího, po salátu s touto španělskou šunkou se budete cítit skvěle.

Suroviny
smě čerstvých salátů (např. polníček, dubáček, rukola, římský, ledový nebo třeba hlávkový)
nať z 1 jarní cibulky
sušená rajčata v oleji 6 ks
asi 1/6 hlávky bílého zelí
několik kuliček hrášku
kapary 8–10 kuliček
pár plátku jamón ibérico nebo jiné sušené šunky
hrubá mořská sůl
čerstvě umletý pepř
Postup
1

Očistěte všechny druhy salátu, pro které jste se rozhodli, a natrhejte je do mísy. Přihoďte cibulovou nať, pokrájená rajčata i zelí a kuličky hrášku.

2

Kapary omyjte, rozmělněte a dejte zvlášť do hrnečku (s množstvím opatrně, jsou velmi slané), zakápněte je olejem, citronovou šťávou, pak je opepřete a osolte. Vše pečlivě smíchejte a podle potřeby dochuťte. Zálivku vlijte do salátu a jemně promíchejte.

3

Nakonec přidejte plátky fantastického jamón ibérico. Salát podávejte na talíři nebo v malých miskách s kouskem opečené bagety.

Salát se šunkou jamón ibérico Foto: Škoda nevařit

Salát se šunkou jamón ibérico. Foto: Škoda nevařit

 

Škoda nevařit, Foto: Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby

Osmmnáctiletý Martin Škoda vaří už dobrých osm let a pro své vrstevníky napsal kuchařku plnou skvělých receptů a hudby.

Každé jídlo je připraveno s ohledem na potřeby a možnosti náctiletých a je doprovázeno songem, který správně doladí atmosféru při i po vaření. Marty, jehož múzou je slavný Jamie Oliver, ale nevaří jen pro mladé – jeho originální jídla nadchnou všechny generace.

Knihu Martina Škody „Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby“ vydalo nakladatelství Smart Press a u dobrých knihkupců ji koupíte za 399 Kč.

Videa

reklama

reklama