Salát se špenátem, klobáskou, cizrnou a zelenými fazolkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát se špenátem, klobáskou, cizrnou a zelenými fazolkami Foto:
Salát se špenátem, klobáskou, cizrnou a zelenými fazolkami
Foto: isifa.com

Základem salátu je cizrna, která je nabitá minerály a je považována za nejzdravější z luštěnin. Spolu se zelenými fazolkami, špenátem a klobáskou je z ní vydatný salát, který si zamilujete.

Suroviny
máslo 1 lžíce
chorizo klobáska 100 g
vařená cizrna z plechovky (po 410 g) 2 ks
mladé zelené fazolky, lehce povařené 250 g
hladkolistá petrželka, nasekaná 10 g
čerstvý baby salát 150 g
na zálivku:
česnek, dobře prolisovaný 2 stroužky
dijonská hořčice 1 lžíce
cukr 1 lžička
bílý vinný ocet 2 lžičky
olivový olej 1/2 hrnku
při podávání:
červené cibule, nasekané 2 ks
Postup
1

Na pánvi rozpalte máslo a nasypte na tenká kolečka nakrájenou klobásku a opékejte, dokud nebude navrchu křupavá. Klobásku vyndejte a do pánve nasypte propláchnutou a okapanou cizrnu, dobře ji promíchejte, aby se obalila šťávou v pánvi. Přidejte fazolky, půlku zálivky a vařte asi 1 minutu. Do pánve vraťte klobásku, přidejte petrželku a vše dobře promíchejte.

2

Zálivka: Do mixéru dejte česnek, hořčici, cukr a ocet. Mixujte a pomalu přilévejte olej.

3

Při podávání: Cizrnovou směs dejte na talíře, vmíchejte do ní špenát, navrch posypte nasekanou cibulí a pokropte zbývající zálivkou.

Salát se špenátem, klobáskou, cizrnou a zelenými fazolkami Foto: isifa.com

Salát se špenátem, klobáskou, cizrnou a zelenými fazolkami. Foto: isifa.com

 

Vyzkoušejte další recepty s cizrnou:

Recept

Marocké zeleninové tajine Foto:

Marocké zeleninové tajine

Tajine je pokrm připravený v hrnci stejného jména, který je typický pro Maroko. Hrnec má poklici vysokého kónického tvaru, díky které okamžitě stéká odpařující se tekutina...

Recept

Pečené kuře s rajčaty a cizrnou Foto:

Pečené kuře s rajčaty a cizrnou

Výborné jídlo z pár surovin vás potěší snadnou přípravou a výraznou chutí. Ideální pro chvíle, kdy čekáte větší společnost.

Recept

Cizrnová polévka s mangoldem Foto:

Cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem

Pokud máte rádi husté polévky, ve kterých se potkávají různé chutě a stojí v nich lžíce, bude vás tahle dobrota bavit. Cizrna má skvělou oříškovou chuť, mangold zase...

Videa

reklama

reklama