Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem Foto:
Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem
Foto: KitchenStory.cz

I když to na první pohled může vypadat lehce nevšedně, sladká chuť borůvek s nakyslou chutí balzamikového octa jdou krásně k sobě.

Suroviny
Na salát:
mix salátových listů
roastbeef 8 plátků
červená cibule
borůvky
piniové oříšky
Na dresink:
olivový olej 1/4 hrnku
borůvky 1/2 hrnku
sůl
Postup
1

Dresink si můžete připravit v hmoždíři a nebo použijte mixér, ve kterém všechno společně rozmixujete. Tak či tak, připravte si jemný dresink bez větších kousků borůvek.

2

Salát namíchejte z polníčku, čerstvého špenátu a rukoly. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, čerstvé borůvky a piniové oříšky. Ty ještě lehce opražte, aby se zvýraznila jejich chuť.

3

Všechno smíchejte s dresinkem, aby se dostal ke každému kousku salátu, a jako třešničku na dortu přidejte kousky masa. Tomu nikdo neodolá!

Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem Foto:

Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama