Salát s quinoou a avokádem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát s quinoou a avokádem Foto:
Salát s quinoou a avokádem
Foto: Michal Šajmir

Quinoa si získává stále více pozornosti. Není divu, je velmi zdravá, výživná a lehce stravitelná. Navíc z ní můžete vykouzlit skvělá jídla. Vyzkoušejte například tento svěží salát se zárukou, že si pochutnáte :)

Suroviny
quinoa 200 g
zeleninový vývar 500 ml
salátová okurka, omytá, pokrájená na půlkolečka 1/2
zralé avokádo 2 ks
cherry rajčátka, přepůlená 250 g
zelené olivy, vypeckované a přepůlené 70 g
citronová šťáva 2 lžíce
chilli paprička, jemně nasekaná 1 ks
čerstvá petrželová nať, jemně nasekaná 1 lžíce
černý pepř 1 špetka
sůl 1 špetka
Postup
1

Quinou propláchněte v horké vodě a 10–15 minut povařte v zeleninovém vývaru. Nakonec nechte okapat v sítku a vystydnout.

2

Avokáda oloupejte a nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájenou okurku. Cherry rajčátka nakrájejte na půlky. Olivy nasekejte také na půlky. Zeleninu dejte do mísy, přidejte quinou a vše smíchejte.

3

Z oleje, citronové šťávy, chilli, petrželové natě, soli a pepře připravte zálivku. Zálivkou přelijte salát a dobře promíchejte.

4

Nechte v lednici vychladit a podávejte.

Chcete vědět o quinoe víc? Přečtěte si článek, kde zjistíte všechny její výhody!

Článek

Quinoa  Foto: Thinkstock

Quinoa je vzácný poklad Inků

Quinoa (merlík čilský) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Její semena se tradičně používala jako obilnina – mlela se z nich mouka nebo sloužila k přípravě kaší a ...

Foto: www.michalsajmir.com

Videa

reklama

reklama