Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky  Foto:
Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Skvělá kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Zemitá řepa si báječně rozumí se svěžím pomerančem a křupavými oříšky. Skvělé jako lehká podzimní večeře!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
menší syrové červené řepy 4 ks
sůl a čerstvě namletý černý pepř
čerstvý rozmarýn
pomeranče 2 ks
loupané lískové oříšky 1 hrst
med 2 lžíce
špetka mletého zázvoru
polníček 1 velká hrst
ořechový olej
Postup
1

Řepy pořádně omyjte a připravte na plech velký list alobalu. Omyté řepy potřete olivovým olejem (dobře se vám to bude dělat v dlani, do které si trochu oleje nalijete), postavte je vedle sebe na alobal, osolte, opepřete a přidejte pár větviček rozmarýnu. Alobal důkladně zabalte. Řepy dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C cca na hodinu (podle velikosti).

2

Upečené řepy nechte vychladnout a mezitím si oloupejte pomeranče, a pokud vám to jde dobře, vykrájejte z nich filátka (nebudete tam tím pádem mít žádné vnitřní slupky), ale klidně je můžete jen rozebrat na dílky a dílky překrojit.

3

Řepy oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na talíř dejte nejprve kousky řepy, pak pomerančů, posypte nahrubo posekanými lískovými oříšky a na závěr pokapejte zálivkou smíchanou z 5 lžic oleje, citronové šťávy, soli, pepře, medu a zázvoru. Ozdobte lístky polníčku.

Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky  Foto: Salát s pomerančem, červenou řepou a oříšky; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Článek

Nejlepší zimní saláty Foto:

Nejlepší zimní saláty

Zeleninové saláty mají hlavní sezonu samozřejmě v létě, kdy čerstvá zelenina chutná nejlépe. Ale saláty mohou mít mnoho podob a jejich zimní variace nejsou o nic méně chutné.

Videa

reklama

reklama