Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem Foto:
Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem
Foto: archiv Gurmet

Nastává sezona čerstvých zeleninových salátů. Nebojte se použít i méně obvyklou zeleninu.

Suroviny
chřest 300 g
olivový olej 1 lžíce
ledový salát 1 ks
pršut 12 plátků
máta 1 svazek
Zálivka:
limetová šťáva 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Chřest vařte v osolené vodě jen minutu, slijte ho a ihned prolijte ledovou vodou. Stonky překrájejte příčně na poloviny, rajčata také rozpulte. Vše omočte v olivovém oleji a grilujte na grilovací pánvi nebo v rozpálené troubě asi 2 minuty.

2

Do mísy natrhejte omytý a osušený salát a promíchejte ho s ogrilovaným chřestem i rajčaty. Přidejte mozzarellu, natrhanou na menší kousky, a pršut.

3

ZÁLIVKA: Limetkovou šťávu prošlehejte s olejem a zálivkou zakapejte salát, osolte a opepřete. Salát posypte nasekanou mátou a podávejte s opečenou bagetou.

4

Prima tip: V tuhle roční dobu narazíte v obchodech na celou škálu salátů. Vyberte si podle chuti.

Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem Foto: archiv Gurmet

Salát s grilovaným chřestem, mozzarellou a pršutem. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama