Salát s dýní, rajčaty a fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Salát s dýní, rajčaty a fazolemi Foto:
Salát s dýní, rajčaty a fazolemi
Foto: isifa.com

Na jaře tak nějak přirozeně odlehčujeme, a to i v jídle. Tento salát vám plnohodnotně nahradí hlavní jídlo, je sytý a přesto vás vůbec nezatíží.

Suroviny
velká dýně, oloupaná, s vybranými semínky, nakrájená na kostky 1 ks
tvrdá rajčata, nakrájená na klínky 3 ks
bílé fazole s černým očkem, uvařené a okapané 180 g
ředkvičky, nakrájené na tenké plátky 4–5 ks
řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky nebo julliene 1 stonek
hladkolistá petrželka 30 g
jarní cibulky, nakrájená na tenká kolečka 2 ks
gorgonzola (podle chuti) 125 g
balzamiko
Postup
1

Nakrájenou dýni a rajčata dejte na pečicí plech a pokapejte trochou olivového oleje. V předehřáté troubě je opékejte, dokud nebudou měkké a trochu připečené.

2

Až budou dýně a rajčata vystydlé, posypte je jemně fazolemi, ředkvičkou, celerem, petrželkou a jarní cibulkou.

3

Přidejte sýr, pokud máte chuť, a pokapejte olivovým olejem a balzamikem. Dochuťte podle libosti.

Vyzkoušejte i další lehké saláty:

Recept

Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou Foto: isifa.com

Sladko-pikantní salát s opečeným lilkem a červenou řepou

V létě si často připravujeme saláty z čerstvé zeleniny, v zimě je lepší použít zeleninu pečenou. Více vás totiž prohřeje.

Recept

Salát z quinoi a rajčat s granátovým jablkem Foto: isifa.com

Salát z quinoi a rajčat s granátovým jablkem

Quinou jsme váš již představili. Tentokrát pro vás máme variantu s granátovým jablkem. Jeho svěží chuť dodá salátu ten pravý šmrnc.

Recept

Salát z paprik a cizrny se zálivkou z pečeného česneku Foto: isifa.com

Salát z paprik a cizrny se zálivkou z pečeného česneku

Lahodný zdravý salát z paprik a cizrny se zálivkou z pečeného česneku se hodí jako lehká večeře, ale můžete ho připravit i jako přílohu k masu.

Videa

reklama

reklama