Pokud si rádi dáváte k večeři saláty, je potřeba kromě zeleniny přidat i něco navíc, aby vás jídlo dostatečně zasytilo. Zapečený kozí sýr a vlašské ořechy dodají dostatek bílkovin a zdravých tuků. A navíc si vážně moc pochutnáte!
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Troubu rozehřejte asi na 180 °C, řepu zabalte do alobalu a pečte asi hodinu. Počkejte, až řepa vychladne a teprve poté ji oloupejte.
2
Bagetu nakrájejte na kostičky a opečte je na sucho na pánvi. Jakmile začnou kostičky chytat barvu, promíchejte je s máslem, udrží se více křupavé.
3
Ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
4
V míse promíchejte přepůlená rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Přidejte na půlměsíčky nakrájenou červenou řepu, kostičky opečené bagety a ořechy. Salát rozdělte na talíře.
5
Sýr pokrájejte na plátky a krátce zapečte pod grilem, povrch by měl lehce zezlátnout. Opečený sýr pak nandejte na jednotlivé porce salátu.
Pokud patříte mezi milovníky kozího sýra, právě jste narazili na zlatý důl :) Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, ve kterých tato pochoutka hraje prim. A pokud si k...
Název pokrmu odkazuje ke slovesu begrava, což znamená pohřbít. Poukazuje na někdejší tradiční způsob přípravy a konzervace ryb, kdy se maso spolu se solí a cukrem na několik dní zahrabalo do země....
"Hadí mord španělský", jak se v dávnověku říkalo černému kořeni, je název téměř apokalyptický. Tehdy se totiž věřilo, že má schopnost zabíjet hady. O to víc překvapí, že tato kořenová...
Období medvědího česneku je krátké, a proto je potřeba si ho pořádně užít! Třeba v tomhle výborném rizotu s jemnou česnekovou chutí a vůní, která se krásně snoubí se sladkým křupavým hráškem.