Salát s červenou čočkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát s červenou čočkou Foto:
Salát s červenou čočkou
Foto: Od pondělí do pátku

Červená čočka má tu výhodu, že její příprava je rychlá a nemusí se dopředu namáčet. Má sladší a oříškovou chuť, která bude chutnat i dětem. Jednoduchý salát podávejte jako lehkou večeři.

Suroviny
červená čočka 400 g
mix salátu (čekanka, ledový a římský salát, mrkev) 300 g
citron 1 ks
olivový olej 4 lžíce
med 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel
Postup
1

Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody na 8 minut. Přidejte trochu šťávy z citronu pro zachování barvy. Poté slijte a vmíchejte do mísy se salátovou směsí.

2

Připravte si dresink z oleje, šťávy a kůry z citronu, medu, hořčice, soli, pepře a natrhané petrželky. Zlehka vmíchejte do salátu.

Od pondělí do pátku

Od pondělí do pátku

Jana Vašáková

Rychlé večeře do 30 minut

Hledáte inspiraci na jednoduché, rychlé a přitom chutné večeře, které vám zaberou maximálně 30 minut denně? Pak vyzkoušejte 70 receptů, které pro vás připravila šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. a maminka dvou holčiček Jana Vašáková.

V kuchařce naleznete oblíbené polévky, pokrmy z masa a ryb, ale také tipy na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všechny recepty jsou připravené ze sezonních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 176 stran | 190 x 245 mm

Videa

reklama

reklama