Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou Foto:
Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Skvěle dochucený čerstvý salát je snad nejlepší předkrm vůbec. Je lehký, plný chuti a dokonale připraví žaludek na sytější pokrmy. V tomto se skvěle snoubí křupavé salátky s hladivým avokádem, nasládlými rajčátky a svěžími ředkvičkami.

Už za týden, 9. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Suroviny
salát dubáček nebo směs listových salátů 1 ks
polníček 100 g
zralá avokáda 2 ks
ředkvičky 1 svazek
Zálivka:
červený vinný ocet 25 ml
dijonská hořčice 1 lžička
malá šalotka 1 ks
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte.

2

Na závěr do zálivky přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, promíchejte a odložte stranou do doby, než budete salát servírovat.

3

Nyní si připravte salát. Avokáda rozkrojte na poloviny, odstraňte pecky, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Dubáček a polníček omyjte a osušte.

4

Listy salátu natrhejte do mísy, přidejte plátky avokáda a omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Ředkvičky omyjte a nakrájené na plátky přidejte do mísy s ostatní zeleninou. Promíchejte.

5

Před podáváním přelejte salát připravenou zálivkou, opatrně promíchejte a rozdělte na jednotlivé porce. Ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama