Salát Caesar s kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát Caesar s kuřetem Foto:
Salát Caesar s kuřetem
Foto: Gurmet

Proslulý salát z 30. let 20. století se připisuje restauratérovi Caesarovi Cardinimu.

Suroviny
hlávkový salát 1 ks
kuřecí prsní řízky 500 g
plátky slaniny 200 g
česnek 1 stroužek
vejce (uvařené nahniličko či ztracená) 4 ks
parmezán 100 g
Zálivka:
jogurt 5 lžic
olivový olej 2 lžíce
rozdrcené ančovičky 1 lžička
bazalka 10 lístků
hořčice 1 lžička
česnek, prolisovaný 2 stroužky
sůl
Postup
1

Salát natrhejte. Maso nakrájejte na plátky a slaninu natrhejte na kousky. Opékejte s pokrájeným stroužkem česneku dozlatova.

2

Na rozložený salát klaďte upečenou slaninu a maso, nakonec vejce, posypte sýrem a zakapejte zálivkou. Na zálivku všechny suroviny ponorným mixérem nasekejte na hladkou omáčku.

Salát Caesar s kuřetem Foto: Gurmet

Salát Caesar s kuřetem. Foto: Gurmet

Gurmet - květen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Videa

reklama

reklama