Saag aloo

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–5
Saag aloo Foto:
Saag aloo
Foto: isifa.com

Pro milovníky orientálních chutí tady máme tradiční indický vegetariánský pokrm. Brambory a špenát, voňavé kořeněné...

Suroviny
přepuštěné máslo ghí nebo rostlinný olej 2 lžíce
cibule, nakrájená 1 ks
česnek 1 stroužek
červená chilli paprička, bez semínek a najemno nakrájená 1 ks
čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžíce
semínka černé hořčice 1 lžička
celý římský kmín 1 lžička
kurkuma 1 lžička
brambory, oloupané a nakrájené na kostky 500 g
čerstvý špenát 200–250 g
sůl
Postup
1

Rozehřejte v pánvi ghí nebo olej, přidejte cibuli a restujte 45 minut na středním plameni, až cibule zesklovatí. Přidejte česnek, chilli, zázvor a koření a restujte 1 minutu.

2

Přidejte brambory a restujte 1015 minut, občas promíchejte.

3

Na závěr do směsi vmíchejte špenátové listy a míchejte, dokud lehce nezavadnou a nespojí se se směsí. Dochuťte solí a servírujte.

Vyzkoušejte i další orientální pokrmy:

Recept

Pečený květák  Foto: Klára Michalová

Pečený květák v orientálním stylu

Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný ...

Recept

Indické zeleninové kari Foto: isifa.com

Indické zeleninové kari

Chuť indických jídel je zcela nezaměnitelná a rozhodně stojí za to ji ochutnat. Voňavé koření se skvěle skloubí s pestrými chutěmi zeleniny a maso vám ani nebude chybět. ...

Recept

Cibulové bhaji Foto: isifa.com

Cibulové bhaji

Indická kuchyně začíná být i u nás velmi populární. Tato jídla jsou lehká, zdravá a poměrně rychlá na přípravu. A ingredience už není u nás problém sehnat i v běžných ...

Článek

Orientální tanec je pro všechny Foto: thinkstock.com

Na hodině orientálního tance: Všechny ženy zkrásněly!

Jestli se chcete hýbat a hledáte něco pro vyladění těla i mysli, vyzkoušejte břišní orientální tanec.
Videa

reklama

reklama