S Klárou v kuchyni #23: Lilkové minipizzy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Lilkové minipizzy  Foto:
Lilkové minipizzy
Foto: Klára Michalová

Pokud máte rádi pizzu, tyhle minipizzy vám budou chutnat. Místo těsta jednoduše použijte kolečka lilku. Je to zdravé, rychle hotové a překvapivě dobré. A možná se vám díky tomu podaří dostat nějakou zeleninu i do dětí :)

Tenhle nápad jsem poprvé viděla před pár lety někde na internetu. V hlavě se mi uhnízdil a čekal na svou chvíli. Ta přišla jeden den, kdy jsem měla home office a přepadl mě hlad. A v lednici čekal jeden pěkný pevný lilek. Tak jsem ho zkusila předpéct a poté jsem ho obložila tím, co dům dal. Výsledek byl překvapivě výtečný. Chci říct, že není třeba držet se mého receptu, klidně si na tyto malé pizzy dejte to, co máte rádi. Pikantní salám, žampiony, modrý sýr nebo jen pesto a mozzarellu. Je to skvělá chuťovka třeba na večírek nebo lehká letní večeře se sklenkou vína.

Suroviny
lilek 1 ks
sušené oregano
hotová rajčatová omáčka nebo pesto
malá cuketka
filátka ančoviček
Postup
1

Lilek nakrájejte na asi 1cm kolečka. Lehce je osolte a z obou stran pokapejte olivovým olejem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 200 ˚C. Pečte asi 15 minut, v polovině kolečka obraťte.

2

Až budou kolečka lilku změklá a lehce opečená vyndejte plech z trouby. Každé kolečko potřete rajčatovou omáčkou nebo pestem. Navrch dejte tenká kolečka cukety a cherry rajčátek, plátky mozzarelly, půlku ančovičky a zasypte sušeným oreganem.

3

Plech vraťte do trouby, zapněte gril na nevyšší teplotu a mini pizzy zagrilujte asi 3 minuty, aby se sýr rozpustil a zelenina trochu změkla a opekla se. Podávejte horké, ale i zastudena.

Lilkové minipizzy  Foto:

Lilkové minipizzy, foto Klára Michalová

Videa

reklama

reklama